Lidmodelis

Pagaidām nav pieejams!

Ja Tevi aizrauj aeronautika, tad šis noteikti Tev būs īstais uzdevums. Izmēģini savus spēkus!

Izveidojot savu lidmodeli, kas ir mazizmēra kopija lidmašīnai «VEF Irbitis I-15», iegūsi iemaņas lidmašīnas modeļa salikšanā un pamatzināšanas lidmašīnas modeļa lidošanas principos, piemēram, uzzināsi, kas ir cēlējspēks. Iemācīsies arī vienu no galvenajām inženiera īpašībām – būt precīzam, jo šajā uzdevumā prototipa atbilstība oriģinālam, tostarp meistarība balansējot lidmodeli, ir noteicošā sekmīga rezultāta sasniegšanai. Pēc lidmodeļa izveides varēsi to arī izmēģināt sacensībās. Šis metamais planieris bez motora, precīzi salikts un pieregulēts, var nolidot pat 20 metrus! Un tas var kļūt arī par statisku modeli Tavā unikālajā lidmodeļu kolekcijā.

Pildot šo uzdevumu, uzzināsi arī interesantu informāciju par latviešu inženieri Kārli Irbīti, kurš pirms gandrīz 100 gadiem radīja vienu no Valsts elektrotehniskās fabrikas (VEF) fenomeniem – lidmašīnas.
Zinātnes kastītē ir iekļauts viss nepieciešamais, lai veiksmīgi izpildītu uzdevumus, kā arī detalizēta instrukcija ar skaidrojumiem un attēliem. Papildus būs iespēja instrukciju saņemt video formātā, un tas palīdzēs darboties kopā ar citu skolēnu, jo kopā reizēm ir foršāk.

Uzdevumi un eksperimenti atbilst drošības prasībām, tāpēc darbojies atbildīgi, izvēlies savam vecumam atbilstošu uzdevumu un rīkojies tikai saskaņā ar instrukcijā norādīto!

Vecuma grupa: 6–9 gadi / Cena: 25,00 EUR

Pasūti savu zinātnes kastīti, rakstot kastite@rtu.lv. Maksājuma rekvizīti būs norādīti atbildes apstiprinājuma e-pastā.

Lai ikgadējā deklarācijā maksājumu par zinātnes kastīti varētu iesniegt kā attaisnotos izdevumus, maksājuma mērķī obligāti jānorāda bērna vārds uzvārds, personas kods, BJU interešu izglītība, licences Nr. DIJL-23-135-ail.

Piesakies saņemt ziņas par Futurimo Rīga jaunumiem, pasākumiem un atlaidēm