IZGLĪTOJOŠU RAIDĪJUMU CIKLU SKOLĒNIEM FILMĒ «FUTURIMO RĪGA»

Kopumā būs skatāmas deviņas sērijas, kas līdz decembra vidum ceturtdienās skatītājiem atklās dažādus zinātnes un maģijas noslēpumus. Sarežģītos zinātnes tematus izglītojošā piedzīvojumā pārvērtīs divi raidījuma vadītāji – zinātnieks Zintis, kura lomā iejuties Marģers Majors, un iluzionists Dante Pecolli. Katrā no sērijām tiks atklātas interesantas zinātniskas detaļas par magnētiem, ūdeni, uguni, skaņu, gaisu, gravitāciju, inerci un elektrību. Skatītājus katrā epizodē sagaida gan tēmas skaidrojums, gan vairāki eksperimenti, sniedzot ieskatu fizikas, ķīmijas un dabas zinātņu pamatos.

«Ideja par izglītojoša raidījuma veidošanu skolēniem radās ne vien tāpēc, ka šai vecuma grupai zinātne un maģija ir aktuālas tēmas, bet arī tādēļ, ka mēs kā tehnoloģiju un inovāciju uzņēmums jauniešos vēlamies veicināt interesi par tehnoloģijām, inženierzinātni, matemātiku. Vēlamies, lai zinātkārie skatītāji nākotnē kļūtu par inženierzinātniekiem, datu speciālistiem, mākslīgā intelekta pārzinātājiem un izvēlētos pievienoties Tet komandai,» saka Tet TV galvenā producente Ilze Korjusa. Raidījumu top sadarbībā ar producentu grupu «Jump Studio».

«Futurimo Rīga» vadītāja Keitija Litte pauž gandarījumu, ka savas studijas izveidei un raidījuma veidošanai Tet izvēlējies tieši RTU zinātkāres centru, jo raidījuma mērķi un ideja iet roku rokā ar mūsu – parādīt bērniem un jauniešiem, ka zinātne ir forša, brīnumu, zināšanu un iespēju pilna.

Raidījuma cikla pirmizrādē «Futurimo Rīga» klātesošie varēja vērot, kā saldējumu uzbur viens no vadītājiem M. Majors, attālināti iesaistīties spēlē, kurā D. Pecolli «uzminēja», ko domā visi iesaistītie, paviesoties filmēšanas laukumā un izpētīt kino veidošanas aizkulises.

Piesakies saņemt ziņas par Futurimo Rīga jaunumiem, pasākumiem un atlaidēm